Een Gulet...

Is een traditioneel gebouwde houten zeiljacht voor cruises langs de zuidwest kust van Turkije. De tweemasters varen voornamelijk op de motor en zijn speciaal gebouwd om op het dek te leven en zo maximaal van de omgeving en de prachtige natuur te genieten.

Aan boord...

is het heerlijk vertoeven. Lekker relaxen. Niets hoeft bijna alles mag. Het belangrijkste is dat u het naar uw zin heeft en lekker geniet van uw welverdiende vakantie.
 

Zonnen en ontspannen
Op het voordek liggen comfortabele zonnematrassen. Zowel op het voor- als het achterdek spant de kapitein een zeil om voldoende schaduwplekken te creëren, waar je na een zonnebad lekker kunt relaxen en loungen.

Schoeisel
Aan boord wordt er op blote voeten, slippers of bootschoenen gelopen, die u gedurende de reis alleen aan boord draagt. Wandelschoenen en sandalen kunt u in een daarvoor bestemde kast opbergen en gebruikt u wanneer u aan land gaat.

Eten en drinken
De maaltijden worden door een ervaren kok bereid en op het achterdek aan de grote eettafel opgediend waar alle gasten gezamenlijk eten. Elke ochtend krijgt u een gevarieerd Turks ontbijt met Turks brood, witte kaas, tomaten, komkommers, olijven, honing, jam, eieren, koffie en thee.
Op het heetst van de dag serveren we een warme vegetarische lunch met een frisse salade. In de namiddag thee, koffie met lokale zoetigheden en ’s avonds warme volksgerechten met vlees, vis of kip op de barbecue, typisch Turkse salades en bijgerechten en natuurlijk vers fruit.

Slapen
De tweepersoons hutten bevinden zich beneden in de boot. Iedere hut is voorzien van een eigen wc en douche. Doordat het klimaat ’s nachts ook aangenaam is, kunt u zonder problemen op het dek slapen, genietend van de prachtige sterrenhemel om weer te ontwaken bij de eerste zonnestralen.

Kleding- en bagagetips
Neem gemakkelijk zittende luchtige kleding mee. Voldoende zwemkleding, pareo’s, omslagdoeken en een badlaken. In het voor- en naseizoen ook sokken, een warme trui en een joggingbroek voor de avonden. Wandelschoenen of sandalen voor excursies aan land en slippers of bootschoenen voor gebruik aan boord. Eventueel uw eigen snorkeluitrusting en waterschoenen. De zonnecrème mag natuurlijk niet ontbreken.
Grote koffers en veel bagage is absoluut niet nodig.
Neem bij voorkeur een zachte reistas mee, vermijd grote harde koffers en veel bagage, ook in verband met de beperkte kastruimte in de hutten.

Elektriciteit
Aan boord beschikken we alleen in de havens over 220V, in de baaien zorgen de accu's  voor de nodige stroom (12V). Op de Avuncan zijn enkele zonnepanelen aanwezig waardoor de generator niet gebruikt hoeft te worden. De batterijen van mobieltjes, foto- en filmcamera’s kunnen gewoon worden opgeladen.

Meer reisinformatie

naar boven

Zo maar een week

Wilt u weten hoe het er aan toe gaat aan boord van een Gulet?

Bekijk de beelden >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6