Wijziging vluchttijden
De vluchten zijn charters, de vluchttijden kunnen wijzigen. In dat geval stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte.

Vaccinaties en Inentingen
Voor Turkije zijn geen verplichte vaccinaties vastgesteld. Aanbevolen inentingen: Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Turkije aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Voor vragen en informatie neem contact op met de GGD of je huisarts

Contant Geld en Pinnen in Turkije
Contant geld: Munteenheid is de Nieuwe Turkse Lira. Wissel niet in Nederland of op de luchthaven, de wisselkoers is doorgaans slecht. Pinnen in Turkije: je kunt in de wat grotere plaatsen zowel Euro’s als Turkse Lira’s pinnen  

Paspoort of ID-kaart
Bij vertrek uit Turkije dient uw paspoort of Europese identiteitskaart nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Bij het inchecken kunnen passagiers wiens paspoort minder lang geldig zijn geweigerd worden!

Visum
Bij aankomst op de luchthaven, voordat u naar de paspoortcontrole gaat dient u een visum te kopen. Het visum blijft 180 dagen geldig. Kosten  € 15,- p.p. Muntgeld wordt niet geaccepteerd.

Transfers in Turkije
Bij aankomst op de aanvlieghaven Dalaman of Antalya wordt u opgewacht door de chauffeur van de transferbedrijf. Hij is te herkennen aan het welkomstbordje ‘Blue Cruise Turkije – Tourquaz Travel’. De transferbus brengt u naar de jachthaven waar de boot ligt en een week later ook weer terug naar de luchthaven.

Drankconsumptie aan boord
Alle drank is aan boord te koop. Het is niet toegestaan deze zelf aan boord mee te nemen, tenzij anders afgesproken. Er is een prijslijst aanwezig, u kunt uw drank bij de bemanning bestellen. Alle consumpties worden, voor eenieder inzichtelijk, op een turflijst bijgehouden. Aan het einde van de week rekent u uw verbruik bij de kapitein af.
Let op! Kraanwater aan boord is niet geschikt voor consumptie.  

Fooi
Indien u tevreden bent over de service, is het gebruikelijk het personeel (kok en matroos) fooi te geven. Richtlijn is tussen de € 15,- á € 20,- per gast per week. Dit is ongeveer tussen de € 0,94 en € 1,25 per bemanningslid per dag. De lonen in Turkije zijn zeer laag en dit extraatje wordt door het personeel enorm gewaardeerd.  

Reisleiding
Uw reisorganisator, op enkele reizen tevens uw reisbegeleidster, spreekt vloeiend Nederlands en Turks. Voor alle voorkomende zaken tijdens uw vakantie kunt u zich tot haar wenden.

Activiteiten en Excursies
Deelname aan excursies is op vrijwillige basis en gaat door bij voldoende belangstelling. U beslist ter plekke of u van de geboden mogelijkheden gebruik maakt.