Lycische kust zuid-noord

Kemer, Olympos, Myra, Kekova, Kas, Ölüdeniz, Göcek, Fethiye

Vaaroute kaart 12 lycische kust zuid-noord

15-daagse route Aanvlieghaven heen Antalya, terug: Dalaman.
Jachthaven heen: Kemer, terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Antalya wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Kemer, de reis duurt ca. 45 minuten. De stad ligt op 45 km van Antalya in één van de rijkere streken van Turkije, telt 17.000 inwoners en is erg Europees getint. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig Kemer verkennen. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven of in de nabijgelegen Ayisigi baai.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting Phaselis om de ruïnes te bezoeken. Phaselis is een oud Griekse stad enkele kilometers ten zuiden van Kemer. U krijgt de gelegenheid om uw eerste duik van deze week in het kristalheldere water te maken. U kunt heerlijk zonnebaden, zwemmen en ontspannen. Daarna zetten we koers richting Olympos voor de lunch. Na de lunch is er gelegenheid om de ruïnes tussen het huidige dorpje en het strand te bezichtigen. Vroeger was Olympos een van de belangrijkere Lycische steden, tegenwoordig is het een toeristische plek met een hoog 'hippiegehalte'. We zetten koers naar de Ceneviz baai voor de middagthee en genieten hier nogmaals van het warme water tijdens een welverdiende zwempauze. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in Adrasan.

3e dag (maandag) Al vroeg in de ochtend vertrekken we richting Andriake, oftewel de Çayagiz baai. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om in Demre de rotsgraven en ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. Hier was St. Nicolaas in de 4e eeuw bisschop. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas zelf. ’s Middags, na de lunch, gaan we naar de Gökkaya baai waar u heerlijk kunnen zonnebaden, zwemmen in het heldere water en ontspannen. In deze baai brengen we ook de nacht door.  Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

4e dag (dinsdag) Na het ontbijt vertrekken we richting Kaleköy (het antieke Simena) langs de ruïnes van de ‘sunken city’ die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds zichtbaar en bijzonder indrukwekkend. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. U kunt hier rustig winkelen. Na de lunch vertrekken we voor het avondeten naar Sicak, een rustig gelegen baai in de buurt, waar we de nacht doorbrengen.

5e dag (woensdag) Na het ontbijt zetten we koers naar Üçagiz, een klein dorpje met een authentieke sfeer. Hier kunt u winkelen of een wandeling maken in het prachtige achterland. Voor het middageten vertrekken we naar de Esmeralda baai, waar we de gehele middag blijven. Na de middagthee zetten we koers naar de Salyangoz baai waar we het avondeten zullen gebruiken en blijven overnachten.
 
6e dag (donderdag) In de vroege ochtend vertrekken we naar het havenstadje Kas. Dit voormalige vissersdorpje werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. U kunt hier deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthos en een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. Deze verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Het is een flinke wandeling en u loopt door het snel stomende water naar de waterval aan het einde van de kloof. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water.
Indien u wilt ontspannen en verwend wilt worden is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. We blijven in Kas overnachten.
 
7e dag (vrijdag) Na het ontbijt vertrekken we voor het middageten naar de Hidayet baai. Hier kunt u heerlijk zonnebaden, zwemmen in het heldere water en ontspannen. Het wordt een rustige dag met voldoende tijd voor ontspanning. Na de lunch zetten we koers richting Kalkan. We serveren het avondeten en overnachten in de Firnaz baai.

8e dag (zaterdag) ‘s Ochtends vroeg zet de kapitein koers richting Ölüdeniz. Als de zee rustig is kan er vlak langs de Vlindervallei gevaren worden en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. Naar gelang het weer wordt het ontbijt bij de Vlindervallei of ’t schiereiland Ölüdeniz geserveerd. In de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd, heeft u de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Babadag (Baba-berg). Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken. Na de lunch vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We blijven in deze baai overnachten.

9e dag (zondag) Na het ontbijt varen we naar een van de mooiste baaien van de Golf van Göcek, de Cleopatra Batik Hamam (het verzonken badhuis). Hier is nog altijd een onderaardse warmwaterbron actief. Het verhaal gaat dat Marcus Antonius het zand speciaal voor Cleopatra uit de Rode Zee liet halen. U kunt hier een mooie wandeling maken. Na de lunch vertrekken we naar de nabijgelegen Bindik baai, waar we het avondeten zullen gebruiken en blijven overnachten.

10e dag (maandag) Vandaag houden we een extra ontspannen dag. We verblijven in de Golf van Göcek en gaan bij een aantal eilanden voor anker. Na het ontbijt vertrekken we naar de Sarsala baai. Hier blijven we tot na de lunch en vertrekken daarna naar de Tasyaka baai, die in de volksmond ‘Bedri Rahmi’ genoemd wordt. Deze baai is genoemd naar de kunstenaar die hier in 1974 een bijzondere rotsschildering heeft gemaakt. In deze baai zijn diverse rotsgraven te bezichtigen, goed voor schitterende wandelingen. We blijven in de Tasyaka baai overnachten.

11e dag (dinsdag) Na het ontbijt varen we naar de andere kant van de Tersane baai, waar u een wandeling kunt maken op het eiland. Na de lunch varen we door naar het idyllische eilandje Zeytinli waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen.

12e dag (woensdag) Na het ontbijt zetten we koers naar Boynuz bükü waar we de lunch gebruiken. Na de lunch varen we door naar de vlakke zandbanken van de Yassica eilanden. Hier gebruiken we het avondeten en blijven we overnachten.

13e dag (donderdag) Na het ontbijt vertrekken we naar de Katrancik baai waar we zullen lunchen. Na de lunch vertrekken we richting Fethiye. We meren aan bij het Kizil eiland waar we het avondeten gebruiken en blijven overnachten.

14e dag (vrijdag) Na het ontbijt zetten we onze reis richting Fethiye voort en we gaan voor anker bij de baai van Turunc. Hier gebruiken we de lunch en zullen we de middag doorbrengen. Turunç is nog redelijk beschermd, omdat alleen een steile weg vol met haarspeldbochten het dorp verbindt met het achterland. Na de middagthee varen we de haven van Fethiye binnen voor het avondeten en uw laatste overnachting aan boord. Na het avondeten kunt u op eigen gelegenheid het gezellige centrum van Fethiye ontdekken.

15e dag (zaterdag) Het einde van een mooie Blue Cruise is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2