Lycische kust zuid

Myra, Kekova, Kas

Vaaroute kaart 1 lycische kust zuid

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug: Antalya
Jachthaven heen en terug: Finike

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data v
oor Guletcharter op aanvraag

> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Antalya wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Finike. De reis duurt ca. 1,5 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich even opfrissen en zelfstandig Finike verkennen. Finike is omgeven door sinaasappel- en citrusboomgaarden. Er zijn groenten- en fruittuinen aan de ene kant en kilometers lange stranden aan de andere kant. ’s Avonds kunt u eventueel een terrasje pakken of een van de uitgaansgelegenheden bezoeken. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven of in een nabijgelegen baai.

2e dag (zondag) Na het ontbijt vertrekken we richting Çayagiz baai. U heeft de mogelijkheid om in Demre de rotsgraven en ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. Hier was St. Nicolaas in de 4e eeuw bisschop. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas.                                                     
’s Middags, na de lunch, gaan we naar de Gökkaya baai waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen in het heldere water en kunt ontspannen. In deze baai brengen we ook de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met de motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

3e dag (maandag) Na het ontbijt zetten we koers richting Kaleköy (het oude Simena). We varen langs de ruïnes van de ‘sunken city’, de stad die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds zichtbaar en bijzonder indrukwekkend. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. U kunt hier rustig winkelen. In het dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden.
In de namiddag varen we naar de Tersane baai waar we ook de nacht doorbrengen. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd.

4e dag (dinsdag) In de vroege ochtend varen we naar het havenstadje Kas. Dit voormalige vissersdorpje werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. Vanuit hier kunt u deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthos en een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. Deze verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het Ak-gebergte  is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Een wandeling door een deel van de kloof is zeker aan te raden, aan het einde van de kloof is een waterval. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus over het water.
Indien u wilt ontspannen en verwend wilt worden is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. We blijven in Kas overnachten.

5e dag (woensdag) Na het ontbijt vertrekken we richting Koca Kadin baai waar we voor de lunch voor anker gaan. U heeft hier volop gelegenheid om heerlijk te zonnebaden, te zwemmen in het heldere water en te ontspannen. In de middag vertrekken we richting Üçagiz, een klein dorpje met een authentieke sfeer, waar u heerlijk kunt winkelen of een wandeling kunt maken in het achterland. Na de middagthee vertrekken we naar een rustig gelegen baai in de buurt. Hier gebruiken we het avondeten en blijven we overnachten.

6e dag (donderdag) We varen vanaf de ochtend door de mooie regio van Kekova en gaan onderweg bij verschillende baaien voor anker. Vandaag is een mooie dag om extra te ontspannen en van de omgeving te genieten. Deze hele dag kunt u heerlijk zonnebaden, zwemmen in het heldere water en ontspannen. In de namiddag vertrekken we richting Salyangoz baai, waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen.

7e dag (vrijdag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting de haven van Finike. ’s Middags heeft u, bij voldoende belangstelling, de gelegenheid om Arycanda, een complete antieke Lycische stad, te bezoeken. U kunt hier de recente opgravingen van een volledige Grieks-Romeins-Byzantijnse stad zien in een prachtige omgeving. U ontdekt hier een agora, theater, stadion, baden, sarcofagen en authentieke watersystemen. Het uitzicht vanuit deze locatie is adembenemend, omdat u zich hoog in de bergen bevindt waar u uitkijkt op een prachtige vallei. We gebruiken het avondeten en de laatste overnachting van uw reis vindt plaats in de haven van Finike.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijke Blue Cruise naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Antalya.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10
Afbeelding 11
Afbeelding 12