Lycische kust zuid

Myra, Kekova, Kas, Olympos

Vaaroute kaart 10 lycische kust zuid

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug: Antalya
Jachthaven heen: Finike, terug: Kemer

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Antalya wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Finike, de reis duurt ca. 1,5 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig  Finike gaan verkennen. Finike is omgeven door sinaasappel- en citrusboomgaarden. Er zijn groenten- en fruittuinen aan de ene kant en kilometers lange stranden aan de andere kant. ’s Avonds kunt u eventueel een terrasje pakken of een van de uitgaansgelegenheden bezoeken. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting Cayagiz baai. U kunt in Demre de rotsgraven en ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. Hier was St. Nicolaas in de 4e eeuw bisschop. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas zelf. Hij was in de 4e eeuw bisschop.’s Middags, na de lunch, varen we naar de Gökkaya baai waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen in het kristalheldere water en kunt ontspannen. In deze baai brengen we ook de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

3e dag (maandag) Na het ontbijt vertrekken we richting Kaleköy (het antieke Simena) langs de ruïnes van de ‘sunken city’ die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds nog steeds zichtbaar en bijzonder indrukwekkend. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht, zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. U kunt hier rustig winkelen. In de namiddag varen we naar de Tersane baai waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd.

4e dag (dinsdag) In de vroege ochtend vaart de kapitein naar het havenstadje Kas. Het voormalige vissersdorpje werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. U kunt hier deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthos en een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. Deze verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Het is een flinke wandeling en u loopt door het snel stomende water naar de waterval aan het einde van de kloof. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water.
Indien u wilt ontspannen en verwend wilt worden is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. We blijven in Kas overnachten.

5e dag (woensdag) Vandaag heeft u volop de gelegenheid om te ontspannen. We varen door de mooie regio van Kekova en gaan voor het middageten voor anker in de Sicak baai in Kekova. Na de lunch kunt u heerlijk zonnebaden, zwemmen in het heldere water en ontspannen. In de namiddag vertrekken we richting Salyangoz baai, waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen.

6e dag (donderdag) Vroeg in de ochtend zet de kapitein koers richting Adrasan. In een van de baaien gebruiken we het ontbijt en heeft u gelegenheid om te zwemmen en te ontspannen. Daarna vertrekken we richting Ceneviz baai voor de lunch en zetten onze vaartocht door naar Olympos waar u de ruïnes kunt bezoeken die liggen tussen het huidige dorpje en het strand. Vroeger was Olympos een van de belangrijkere Lycische steden, tegenwoordig is het een toeristische plek met een hoog 'hippiegehalte'. Na de middagthee vertrekken we richting Phaselis waar we het avondeten gebruiken en blijven overnachten.

7e dag (vrijdag) Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om de ruïnes van Phaselis te bezoeken. Phaselis is een oud-Griekse stad enkele kilometers ten zuiden van Kemer. Tegen lunchtijd vertrekken we naar de Ayisigi baai in de buurt van Kemer waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen en ontspannen. Na de middagthee zetten we koers naar de jachthaven van Kemer waar we het avondeten gebruiken en u de laatste nacht van uw reis zult overnachten. Na het avondeten kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Kemer bezoeken. De stad ligt op 45 km van Antalya in één van de rijkere streken van Turkije, telt 17.000 inwoners en is erg Europees getint.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie Blue Cruise naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Antalya.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10