Lycische kust zuid

Kas, Kekova, Kas

Vaaroute kaart 11 lycische kust zuid

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug: Dalaman.
Jachthaven heen en terug: Kas

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag (7 nachten - 8 dagen)
22 april | 22 juli  | 14 en 21 oktober
Overige data voor Guletcharter op aanvraag

> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Kas. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig Kas verkennen. Dit voormalige vissersdorp werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. Bij het begin van het schiereiland ‘Çukurbag’ ligt een klein theater. Dit is een overblijfsel van Antiphellos, de haven van de Lycische stad Phellos, waarvan de resten in de bergen boven Kas te zien zijn. Er zijn een aantal rotsgraven en sarcofagen bewaard gebleven, waarvan de mooiste het ruim 4 meter hoge graf aan het eind van de ‘antiekstraat’ is, links van de haven.
U gebruikt het avondeten aan boord en we overnachten aan boord in de haven of in een nabijgelegen baai.

2e dag (zondag) Na het ontbijt vertrekken we naar een nabijgelegen baai om de eerste duik van deze week in het kristalheldere water te maken. U kunt heerlijk zonnebaden en zwemmen. Daarna zetten we koers richting Kekova en vaart u langs de ruïnes van de ‘sunken city’ die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds te zien. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. U kunt hier rustig winkelen. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. Het avondeten gebruikt u aan boord en we overnachten in een rustig gelegen baai.

3e dag (maandag) Na het ontbijt vertrekken we naar de Gökkaya baai waar u heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, zonnebaden en ontspannen. Hier heeft u bovendien volop gelegenheid voor watersportactiviteiten. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. In deze baai gebruiken we het avondeten en brengen de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

4e dag (dinsdag) Na het ontbijt varen we naar Üçagiz, een klein dorpje met een authentieke sfeer, waar u heerlijk kunt winkelen of een wandeling kunt maken in het mooie achterland. In de namiddag varen we naar de Tersane baai waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd.
 
5e dag (woensdag) Vandaag heeft u, bij voldoende belangstelling, de mogelijkheid om in Demre de ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. Myra heeft indrukwekkende rotsgraven en een antiek theater. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas zelf. Hij was in de 4e eeuw bisschop in deze stad. 's Middags vertrekken we richting Salyangoz baai, waar we het avondeten gebruiken en blijven overnachten. Onderweg naar de baai krijgt u de gelegenheid te zwemmen bij de Piraten Grot.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt zetten we koers we naar de Aquarium baai waar u heerlijk kunt snorkelen in het glasheldere water. We varen door de prachtige regio van Kekova en gaan voor het middageten voor anker in de Sicak baai (Aperlai). U kunt hier een mooie wandeling maken naar de restanten van een oude Lycische nederzetting.

7e dag (vrijdag) Vroeg in de ochtend, al voor het ontbijt, varen we naar het havenstadje Kas. Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid het stadje ontdekken. U kunt, bij voldoende belangstelling, deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthos en een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. Deze verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Het is een flinke wandeling en u loopt door het snel stomende water naar de waterval aan het einde van de kloof. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn die in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water.
Wilt u ontspannen en verwend worden, dan is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. Op vrijdag kunt u ook de typisch Turkse markt in Kas bezoeken.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijke Blue Cruise naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9