Lycische kust zuid-noord

Kaş, Myra, Fethiye, Ölüdeniz

Vaaroute kaart 14 lycische kust zuid-noord

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug: Dalaman
Jachthaven heen: Kaş, terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag (7 nachten - 8 dagen)
29 Juli  | Overige data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Kaş, de reis duurt ca. 2 uur (165 km). De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig Kaş verkennen. Dit voormalige vissersdorp werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. Bij het begin van het schiereiland ‘Çukurbag’ ligt een klein theater. Dit is een overblijfsel van Antiphellos, de haven van de Lycische stad Phellos, waarvan de resten in de bergen boven Kaş te zien zijn. Er zijn een aantal rotsgraven en sarcofagen bewaard gebleven, waarvan de mooiste het ruim 4 meter hoge graf aan het eind van de ‘antiekstraat’ is, links van de haven.
U heeft de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. Wij serveren uw avondeten aan boord en we overnachten in de haven.
 
2e dag (zondag) Na het ontbijt vertrekken we naar een nabijgelegen baai om de eerste duik van deze week in het kristalheldere water te maken. U kunt heerlijk zonnebaden en zwemmen. Daarna zetten we koers richting Kekova en vaart u langs de ruïnes van de ‘sunken city’ die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds te zien. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. U kunt hier rustig winkelen. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. Het avondeten gebruikt u aan boord en we overnachten in een rustig gelegen baai.
 
3e dag (maandag) Na het ontbijt vertrekken we naar de Gökkaya baai waar u heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, zonnebaden en ontspannen. Hier heeft u bovendien volop gelegenheid voor watersportactiviteiten. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. In deze baai gebruiken we het avondeten en brengen de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

4e dag (dinsdag) Na het ontbijt varen we naar Üçagiz, een klein dorpje met een authentieke sfeer. U heeft de mogelijkheid om in Demre de rotsgravenen ruïnes van de antieke stad Myrate bezoeken. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas zelf. St. Nicolaas was hier in de 4e eeuw bisschop. ’s Middags, na de lunch, gaan we naar de Tersane baai waar u heerlijk kunt zwemmen in het warme, kristalheldere water en kunt ontspannen.
Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd. In deze baai gebruiken we het avondeten en brengen we de nacht door.

5e dag (woensdag) In de vroege ochtend vaart de kapitein u naar het havenstadje Kas. Dit voormalige vissersdorpje werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. U kunt hier deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthosen een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. De verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park.
Tussen de rotsen van het Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Een wandeling door een deel van de kloof is zeker aan te raden, aan het einde van de kloof is een waterval. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn die in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water.
Bij terugkomst in Kas vertrekken we naar de Limanagzi baai waar we het avondeten gebruiken en blijven overnachten.

6e dag (donderdag) ‘s Ochtends vroeg, vóór het ontbijt, zetten we koers richting Ölüdeniz. Indien de zee rustig is, varen we vlak langs de Vlindervallei en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. Naar gelang het weer wordt het ontbijt bij de Vlindervallei of ’t schiereiland Ölüdeniz geserveerd. In de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd, heeft u de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Babadag (Baba-berg). Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken. Na de lunch vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We blijven in deze baai overnachten.

7e dag (vrijdag) Na het ontbijt begint onze tocht richting Fethiye. We gaan voor anker in de Turunç baai, één van de mooiste baaien vlakbij Fethiye. Vandaag is het de laatste dag van uw reis en u krijgt alle rust om voor de laatste maal een duik te nemen in het warme, kristalheldere water. Na de lunch vertrekken we naar de haven van Fethiye, die in de oudheid Telmessos heette. U kunt een wandeling maken vanuit de spookstad Kaya Köyü naar Ölüdeniz. Kaya Köyü was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, maar werd in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije volledig verlaten. Deze wandeling voert u langs de resten van de huizen van de stad.
Wilt u op uw laatste dag liever ontspannen, dan is een bezoek aan de hamam een absolute aanrader.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.

De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10
Afbeelding 11
Afbeelding 12
Afbeelding 13