Lycische kust noord

Marmaris, Ekincik-Dalyan, Göcek, Fethiye

Vaaroute kaart 7 lycische kust noord

8-daagse route Aanvlieghaven heen- en terug: Dalaman
Jachthaven heen: Marmaris, en terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Marmaris, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig  het gezellige centrum van Marmaris verkennen. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers naar een nabijgelegen baai om de eerste duik van deze week in het kristalheldere water te maken. U kunt heerlijk zonnebaden, zwemmen en ontspannen. In deze baai gebruiken we ook de lunch. Na de lunch varen we verder richting Ekincik om bij een rustige baai voor anker gaan. We gebruiken hier het avondeten en blijven hier overnachten.

3e dag (maandag) Na het ontbijt varen we naar de haven van Ekincik. U heeft hier, bij voldoende belangstelling, de mogelijkheid om een excursie naar Dalyan te maken.
Met een rivier bootje varen we naar het Iztuzu strand. Op dit strand leggen de beschermde schildpadden Caretta caretta hun eieren. We varen via de rivierdelta van Dalyan, een prachtig natuurgebied waar veel zeldzame vogels, zoals ijsvogels en pelikanen voorkomen. U bezoekt de ruïnestad Kaunos. Deze antieke stad is waarschijnlijk gesticht in de 9e eeuw voor Christus. De handelsstad stond bekend om de export van zout en slaven. Vervolgens vaart u in de rivierboot langs de koningsgraven naar Dalyan. In Dalyan gebruiken we de lunch en kunt u het dorpje verkennen. Uw excursie gaat verder naar de Sultaniye Kaplicalari, de thermale openluchtbaden. Vanwege de modderige bodems worden deze ook wel modderbaden genoemd. De warme baden zijn bijzonder goed voor reumapatiënten en werken ontspannend en stressverminderend. Het avondeten gebruiken we aan boord, we blijven in Ekincik overnachten.

4e dag (dinsdag) Vroeg in de ochtend vertrekken we richting de Aga Limani baai waar we ontbijten. We verblijven hier tot na de lunch. Dan varen we naar de Cleopatra Batik Hamam (het verzonken badhuis). Hier is nog altijd een onderaardse warmwaterbron actief. Het verhaal gaat dat Marcus Antonius het zand speciaal voor Cleopatra uit de Rode Zee liet halen. U kunt hier een mooie wandeling maken. Na de lunch vertrekken we naar de Tasyaka baai, die in de volksmond ‘Bedri Rahmi’ genoemd wordt. Deze baai is genoemd naar de kunstenaar die hier in 1974 een bijzondere rotsschildering heeft gemaakt. In deze baai zijn diverse rotsgraven te bezichtigen, goed voor schitterende wandelingen.

5e dag (woensdag) Vandaag doen we een aantal mooie baaien aan waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen. snorkelen in het heldere water en kunt ontspannen. Na de lunch varen we naar de haven van Göcek. Hier kunt u op eigen gelegenheid de gezellige straten van het havenstadje verkennen. Vóór het avondeten en de overnachting vertrekken we naar een nabijgelegen baai om daar de nacht door te brengen.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt varen we richting het eilandje Tersane. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd. Na de lunch vertrekken we naar de Yassica eilanden in de Golf van Göcek. U kunt hier, bij voldoende belangstelling, kiezen voor een 3 uur durende spectaculaire raftingtocht over de Dalaman rivier.

7e dag (vrijdag) Vandaag is het de laatste dag van uw reis en u krijgt de gelegenheid om voor de laatste maal te genieten van een duik in het warme, kristalheldere water. Na de lunch vertrekken we naar de haven van Fethiye, die in de oudheid Telmessos heette. U heeft de mogelijkheid om een wandeling te maken van de spookstad Kaya Köyü naar Ölüdeniz. Kaya Köyü was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije volledig is verlaten. De wandeling voert langs de resten van de huizen van deze stad.
Wilt u op uw laatste dag liever ontspannen en verwend worden, dan is een bezoek aan de hamam een absolute aanrader.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9