Lycische kust noord

Fethiye, Ölüdeniz, 12-eilanden Göcek

Vaaroute kaart 3 lycische kust noord

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug:Dalaman
Jachthaven heen en terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag (7 nachten - 8 dagen)
8 juli  |  5, 12, 19, en 26 augustus  |  2 en 9 september
Overige data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Fethiye, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig het gezellige centrum van Fethiye verkennen. Wij serveren uw avondeten aan boord en we overnachten in de haven of in een nabijgelegen baai.

2e dag (zondag) ‘s Ochtends vroeg zet de kapitein koers richting Ölüdeniz. Als de zee rustig is, varen we vlak langs de Vlindervallei en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. Naar gelang het weer wordt het ontbijt bij de Vlindervallei of ’t schiereiland Ölüdeniz geserveerd. In de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd, heeft u de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Babadag (Baba-berg). Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken. Na de lunch vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We gebruiken in deze baai het avondeten en blijven hier overnachten.

3e dag (maandag) Na het ontbijt varen we richting de twaalf eilanden in de Golf van Göcek. Na een heerlijke duik in het kristalheldere water vertrekken we voor de lunch naar de Aga Limani baai. Hier kunt u eventueel een wandeling maken. In de loop van de middag lichten we het anker. We varen door naar de Bindik baai waar we het avondeten gebruiken en blijven overnachten.

4e dag (dinsdag) Na het ontbijt vertrekken we naar de Cleopatra Batik Hamam (het verzonken badhuis). Hier is nog altijd een onderaardse warmwaterbron actief. Het verhaal gaat dat Marcus Antonius het zand speciaal voor Cleopatra uit de Rode Zee liet halen. Hier kunt u een mooie wandeling maken. Na de lunch vertrekken we naar de Tasyaka baai, die in de volksmond ‘Bedri Rahmi’ genoemd wordt. Deze baai is genoemd naar de kunstenaar die hier in 1974 een bijzondere rotsschildering heeft gemaakt. In deze baai zijn diverse rotsgraven te bezichtigen, goed voor schitterende wandelingen.

5e dag (woensdag) Al voor het ontbijt varen we naar de haven van Göcek. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een excursie naar Dalyan te maken. Met een bus rijdt u naar Dalyan en stapt daar over in een rivierboot die u over de rivier naar het Iztuzu strand brengt. Op dit strand leggen de beschermde schildpadden Caretta caretta hun eieren. We varen via de rivierdelta van Dalyan, een prachtig natuurgebied waar veel zeldzame vogels, zoals ijsvogels en pelikanen voorkomen. U bezoekt de ruïnestad Kaunos. Deze antieke stad is waarschijnlijk gesticht in de 9e eeuw voor Christus. De handelsstad stond bekend om de export van zout en slaven. Vervolgens vaart u in de rivierboot langs de koningsgraven naar Dalyan. In Dalyan gebruiken we de lunch en kunt u het dorpje verkennen. Uw excursie gaat verder naar de Sultaniye Kaplicalari, de thermale openluchtbaden. Vanwege de modderige bodems worden deze ook wel modderbaden genoemd. De warme baden zijn bijzonder goed voor reumapatiënten en werken ontspannend en stressverminderend. We gebruiken het avondeten  in de haven van Göcek waar we ook overnachten. Na het eten kunt u op eigen gelegenheid de gezellige straatjes van het havenstadje verkennen.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt vertrekken we naar de Boynuz Bükü baai waar we de lunch gebruiken. Na de lunch vertrekken we richting het eilandje Tersane. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd. We verblijven hier voor het avondeten en de overnachting.

7e dag (vrijdag) Na het ontbijt zetten we onze reis richting Fethiye voort en gaan voor anker bij de Turunç baai, een van de mooiste baaien vlakbij Fethiye waar we lunchen en de middag doorbrengen. Turunç is nog redelijk beschermd, omdat alleen een steile weg vol met haarspeldbochten het dorp verbindt met het achterland. Na de middagthee varen we de haven van Fethiye binnen voor het avondeten en de laatste overnachting. Na het eten kunt u Fethiye nog een laatste keer bezoeken.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.

De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10