Lycische kust noord

Fethiye, Ölüdeniz, Ekincik-Dalyan

Vaaroute kaart 4 lycische kust noord

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug:Dalaman
Jachthaven heen en terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Fethiye, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig  het gezellige centrum van Fethiye verkennen. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven.

2e dag (zondag) Na het ontbijt vertrekken we richting Ölüdeniz. Als de zee rustig is, varen we vlak langs de Vlindervallei en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. We lunchen in de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd. Hier heeft u de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Babadag (Baba-berg). Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken. In de namiddag vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We gebruiken in deze baai het avondeten en blijven hier overnachten.

3e dag (maandag) Na het ontbijt varen we richting de twaalf eilanden in de Golf van Göcek. Voor de lunch gaan we voor anker bij het eilandje Tersane. Tersane betekent letterlijk scheepswerf en refereert naar de Griekse periode toen er in deze baai schepen werden gebouwd. Na de lunch varen we verder naar de Aga Limani baai. Hier kunt u een wandeling maken en ontspannen. We blijven hier voor het avondeten en de overnachting.

4e dag (dinsdag) Vroeg in de ochtend zetten we koers naar het haventje van Ekincik. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om een excursie naar Dalyan te maken. Met een rivier bootje varen we langs het strand,, waar de beschermde schildpadden Caretta caretta hun eieren leggen naar de rivierdelta van Dalyan, een prachtig natuurgebied waar veel zeldzame vogels, zoals ijsvogels, pelikanen voorkomen. We bezoeken de ruïnestad Kaunos. Deze antieke stad is waarschijnlijk gesticht in de 9e eeuw voor Christus. De handelsstad stond bekend om de export van zout en slaven. Vervolgens vaart u in de rivierboot langs de koningsgraven naar Dalyan. In Dalyan gebruiken we de lunch en kunt u het dorpje verkennen. Onze tocht gaat verder naar de Sultaniye Kaplicalari, de thermale openluchtbaden. Vanwege de modderige bodems worden deze ook wel modderbaden genoemd. De warme baden zijn bijzonder goed voor reumapatiënten en werken ontspannend en stressverminderend. We gebruiken het avondeten aan boord.

5e dag (woensdag) Het vertrek is ’s ochtends vroeg. We meren aan bij verschillende baaien, waar u volop kunt genieten van de zon en kunt zwemmen en snorkelen in het heldere warme water. We gebruiken het avondeten in de haven van Göcek en blijven hier ook overnachten. Na het avondeten kunt u op eigen gelegenheid de gezellige straten van het havenstadje verkennen.

6e dag (donderdag) We varen in de omgeving van de twaalf eilanden. U heeft vandaag een heerlijk rustige dag met voldoende tijd om heerlijk te zonnebaden, te zwemmen in het heldere water en te ontspannen. Voor het avondeten zoeken we een rustige baai op waar we ook overnachten.

7e dag (vrijdag) Vandaag is het de laatste dag van uw reis en u krijgt alle rust om voor de laatste maal een duik te nemen in het warme, kristalheldere water. We gaan voor anker in de Turunç baai, één van de mooiste baaien vlakbij Fethiye. Na de lunch vertrekken we naar de haven van Fethiye, die in de oudheid Telmessos heette. U kunt een wandeling maken van de spookstad Kaya Köyü naar Ölüdeniz. Kaya Köyü was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije volledig is verlaten. De wandeling voert langs de resten van de huizen van deze stad.
Wilt u op uw laatste dag liever ontspannen, dan is een bezoek aan de hamam een absolute aanrader.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.

De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10