Lycische kust noord-zuid

Fethiye, Ölüdeniz, Kas, Myra

Vaaroute kaart 8 lycische kust noord-zuid

8-daagse route Aanvlieghaven heen: Dalaman, terug: Antalya
Jachthaven heen: Fethiye, terug: Finike

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Fethiye, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig het gezellige centrum van Fethiye verkennen. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven of in een nabijgelegen baai.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting Ölüdeniz. Als de zee rustig is, varen we vlak langs de Vlindervallei en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. Als de zee rustig is gaan we voor de Vlindervallei voor anker. Hier kunt u eventueel een schitterende wandeling maken. We lunchen in de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd. Hier heeft u de mogelijkheid om vanaf de Babadag (Baba-berg) te paragliden. Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken. Na de lunch vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We blijven in deze baai overnachten.


3e dag (maandag) ’s Ochtends vroeg, al voor het ontbijt, varen we richting het havenplaatsje Kalkan. Voor het ontbijt gaan we voor anker in de Firnaz baai. Hier verblijven we tot de lunch. Na de lunch vertrekken we naar het havenstadje Kas. Het voormalige vissersdorpje werd tot begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. Indien u wilt ontspannen en verwend wilt worden is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. We blijven in Kas overnachten.

4e dag (dinsdag) Vandaag kunt u, bij voldoende belangstelling, de overblijfselen van de antieke stad Xanthos bezoeken en een wandeling door de Saklikent kloof maken. De verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het  Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Het is een flinke wandeling en u loopt door het snel stomende water naar de waterval aan het einde van de kloof. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water. We gebruiken het avondeten en blijven overnachten in een nabijgelegen baai.

5e dag (woensdag) Na het ontbijt vertrekken we richting Kaleköy (het antieke Simena) langs de ruïnes van de ‘sunken city’, de stad die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds zichtbaar en bijzonder indrukwekkend. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht, zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. U kunt hier rustig winkelen. Na de lunch gaan we naar de Gökkaya baai waar u kunt zonnebaden, zwemmen en ontspannen. In deze baai brengen we ook de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt zetten we koers richting Çayagiz baai. U heeft de mogelijkheid om in Demre de rotsgraven en de ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas.  St. Nicolaas was in de 4e eeuw bisschop. Na de lunch vertrekken we richting Salyangoz baai waar we het avondeten gebruiken en de nacht doorbrengen.
 
7e dag (vrijdag) Na het ontbijt vertrekken we richting de haven van Finike. ’s Middags heeft u, bij voldoende belangstelling, de gelegenheid om Arycanda, een complete antieke Lycische stad, te bezoeken. U kunt hier de recente opgravingen van een volledige Grieks-Romeins-Byzantijnse stad zien in een prachtige omgeving. U ontdekt hier een agora, theater, stadion, baden, sarcofagen en authentieke watersystemen. Het uitzicht vanuit deze locatie is adembenemend, omdat u zich hoog in de bergen bevindt waar u uitkijkt op een prachtige vallei. We gebruiken het avondeten en de laatste overnachting van uw reis vindt plaats in de haven van Finike.

8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie Blue Cruise naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Antalya.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10