Lycische kust noord-zuid-noord

Fethiye, Ölüdeniz, Kekova, Myra, Kas, Gemiler, Fethiye

Vaaroute kaart 9 lycische kust noord-zuid-noord

8-daagse route Aanvlieghaven heen en terug: Dalaman
Jachthaven heen en terug: Fethiye

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag (7 nachten - 8 dagen)
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Fethiye, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig het gezellige centrum van Fethiye bezoeken. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting Ölüdeniz. Als de zee rustig is, kan er vlak langs de Vlindervallei gevaren worden en als we geluk hebben komen we onderweg dolfijnen tegen. We lunchen in de baai van Ölüdeniz, ook wel de ‘Blue Lagoon’ genoemd. Hier heeft u de mogelijkheid om te paragliden vanaf de Babadag (Baba-berg). Als paragliden u een stap te ver is, kunt u parasailen en zo de blauwe lagune van bovenaf bekijken.

Na de lunch vertrekken we naar het St. Nicolaas eiland (Gemiler adasi). Hier kunt u door de ruïnes uit de vroege Byzantijnse periode een prachtige wandeling naar boven maken. Onderweg komt u verschillende kerken en graven tegen. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht op de ondergaande zon werkelijk adembenemend.
Blijft u liever aan boord dan zijn er volop mogelijkheden om aan verschillende watersport activiteiten deel te nemen. U kunt hier waterskiën, achter een speedboot op een banaan plaatsnemen of jetskiën. We blijven in deze baai overnachten.


3e dag (maandag) ’s Ochtends varen we richting Kekova, waar we in de Aquarium baai de lunch gebruiken. Daarna vertrekken we richting Kaleköy (het antieke Simena) langs de ruïnes van de ‘Sunken city’ die bij een aardbeving onder water verdween. De antieke gebouwen en amforen zijn nog steeds zichtbaar en bijzonder indrukwekkend. In Kaleköy heeft u de mogelijkheid om de middeleeuwse citadel Simena te bezoeken. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden. In het autoloze dorpje worden door de lokale dorpsvrouwen typisch Turkse souvenirs verkocht, zoals handgemaakte tafelkleden, hamam pestemals (badhuis doeken) en zilveren sieraden. U kunt hier rustig winkelen. Na de lunch gaan we naar de Gökkaya baai waar u kunt zonnebaden, zwemmen en ontspannen. In deze baai brengen we ook de nacht door. Als u na het avondeten uit wilt gaan, brengt de kapitein u met een motorboot naar een nabijgelegen bar aan het water. Hier kunt u loungen, dansen of genieten van een kampvuur. De tocht met de motorboot hiernaartoe is écht een aanrader.

4e dag (dinsdag) Na het ontbijt vertrekken we richting Çayagiz baai. U heeft hier de mogelijkheid om in Demre de rotsgraven en de ruïnes van de antieke stad Myra te bezoeken. In het centrum van de stad staat de Sint Nicolaasbasiliek, een driebeukige kerk in Byzantijnse stijl. Hier ziet u de resten van de mozaïekvloer uit de 9e/10e eeuw en authentieke verbleekte fresco’s, maar ook de sarcofaag van de Heilige Nicolaas zelf. Hij was in de 4e eeuw bisschop. We gebruiken de lunch aan boord en zetten daarna koers naar een mooie baai. Hier kunt u volop zonnebaden, zwemmen, snorkelen in het heldere water en ontspannen. We gebruiken hier het avondeten en brengen de nacht in deze baai door.

5e dag (woensdag) In de vroege ochtend varen we naar het havenstadje Kas. Dit voormalige vissersdorpje werd tot het begin van de 20e eeuw ook door Grieken bewoond. Vanuit hier kunt u deelnemen aan een excursie naar de overblijfselen van de antieke stad Xanthos en een wandeling maken door een deel van de Saklikent kloof. Deze verborgen kloof is onderdeel van het Saklikent National Park. Tussen de rotsen van het Ak-gebergte is de 18 kilometer lange kloof ontstaan door ijs en stenen die zich een weg naar beneden hebben gebaand. Het is een flinke wandeling en u loopt door het snel stomende water naar de waterval aan het einde van de kloof. Na de wandeling kunt u verse forel eten bij de idyllische restaurants. Deze zijn in deze boomrijke omgeving gebouwd op plateaus boven het water.
Indien u wilt ontspannen en verwend wilt worden is er de mogelijkheid om in Kas een hamam te bezoeken voor een bodyscrub en een heerlijke zeepmassage. Ook kunt u op zoek gaan naar leuke souvenirs in de vele kleine charmante winkeltjes. We blijven in Kas overnachten.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt vertrekken we richting het havenplaatsje Kalkan. We gaan voor anker voor de Limanagzi baai‘. Na de lunch vertrekken we naar de Firnaz baai voor het avondeten en de overnachting.

7e dag (vrijdag) Nog vóór het ontbijt zetten we koers richting Fethiye. We gaan voor anker in de Turunç baai, één van de mooiste baaien vlakbij Fethiye. Vandaag is het de laatste dag van uw reis en u krijgt de gelegenheid om voor de laatste maal te genieten van een duik in het warme, kristalheldere water. Na de lunch vertrekken we naar de haven van Fethiye, die in de oudheid Telmessos heette. Er is een mogelijkheid om een wandeling te maken van de spookstad Kaya Köyü naar Ölüdeniz. Kaya Köyü was een stad met ruim 20.000 Griekse inwoners, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije volledig is verlaten. De wandeling voert langs de resten van de huizen van deze stad.
Wilt u op uw laatste dag liever ontspannen en verwend worden, dan is een bezoek aan de hamam een absolute aanrader.
 
8e dag (zaterdag) Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9
Afbeelding 10
Afbeelding 11