Lycische kust Griekse eilanden

Fethiye, Rhodos, Symi, Marmaris

Vaaroute kaart 5 lycische kust griekse eilanden

8-daagse route Aanvlieghaven heen- en terug: Dalaman
Jachthaven heen: Fethiye, terug: Marmaris

Vertrekdata 2017 inschepen altijd op zaterdag
Data voor Guletcharter op aanvraag


> Boek deze reis

Globaal weekprogramma
1e dag (zaterdag) Na aankomst op de luchthaven van Dalaman wordt u opgevangen voor transfer naar de jachthaven van Fethiye, de reis duurt ca. 1 uur. De kapitein en zijn bemanning verwelkomen u aan boord met een welkomstdrankje en geven uitleg over uw verblijf aan boord. Uw bagage wordt naar uw hut gebracht en u kunt uw koffers uitpakken, zich opfrissen en zelfstandig het gezellige centrum van Fethiye verkennen. Wij serveren uw avondeten en we overnachten aan boord in de haven.

2e dag (zondag) Na het ontbijt zet de kapitein koers richting de twaalf eilanden in de Golf tussen Göcek en Fethiye. We gaan voor anker in een van de baaien waar er lekker gezwommen kan worden. Na de lunch varen we verder naar de Aga Limani baai. Hier kunt u eventueel een schitterende wandeling maken. We gebruiken het avondeten aan boord en blijven in de baai overnachten.

3e dag (maandag) ‘s Ochtends vroeg varen we richting het Griekse eiland Rhodos. Hier aangekomen kunt u op eigen gelegenheid deze middeleeuwse stad te ontdekken. We gebruiken het avondeten aan boord en blijven overnachten in de haven.

4e dag (dinsdag) We verblijven deze hele dag op het eiland Rhodos. U kunt, bij voldoende belangstelling, deelnemen aan een Jeepsafari en het eiland intensiever verkennen. Op het programma staat een wandeling door de Vlindervallei en na de lunch vertrekken we naar het pittoreske Lindos. We gebruiken het avondeten aan boord en blijven overnachten in de haven.

5e dag (woensdag) Na het ontbijt zetten we koers richting het eilandje Symi, onderweg gaan we voor anker bij het eilandje Seskli om te genieten van een welverdiende duik in het heldere water. Na de lunch varen we naar een baai waar het klooster van Panormitis staat. Het klooster is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van de Egeïsche zee. We gebruiken hier het avondeten en blijven hier overnachten.

6e dag (donderdag) Na het ontbijt gaat onze reis verder richting het eilandje Symi. Onderweg gaan we eerst voor anker in een nabijgelegen baai. Na de lunch vertrekken we naar het plaatsje Symi dat tegen de bergflank is gebouwd en een zeer authentiek karakter heeft. We overnachten in de haven en u heeft alle gelegenheid om ’s avonds een terrasje te pakken in dit idyllische plaatsje.

7e dag (vrijdag) Vandaag vertrekken we richting Turkije. Onderweg gebruiken we de lunch in een van de mooie baaien. We komen ’s middags aan in de haven van Marmaris waar u de gelegenheid heeft om Marmaris op eigen gelegenheid te verkennen, te winkelen of heerlijk een hamam te bezoeken. ’s Avonds kunt u gezellig uitgaan in de bekende uitgaansstraat ‘Barlar sokagi’.

8e dag (zaterdag)  Het einde van een mooie week is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning en met mooie herinneringen aan een hopelijk onvergetelijk mooie reis naar huis te gaan. De transferbus haalt u op en brengt u naar het vliegveld in Dalaman.


De exacte vaarroute is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wind en stroming. Om uw veiligheid te waarborgen kan de kapitein besluiten de route te wijzigen.

naar boven

Confucius

Vertel het me, ik zal het vergeten. Laat het me zien, ik zal het onthouden. Inspireer me, ik zal je volgen...

Vind ik leuk Facebook >
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 6
Afbeelding 7